21-11-2019

Wintervoorstelling

@Toneelvereniging Onderling Kunstgenot

Theater Voucherregeling

Toneelvereniging Onderling Kunstgenot | Wintervoorstelling €700

Discipline
Theater. Toneelvereniging Onderling Kunstgenot is 1919 actief in het Nispense verenigingsleven. Naast onze jaarlijkse uitvoeringen verzorgen ze ook optredens zoals TOL-spektakel, eenaktersfestival en op de braderie van Nispen.

Projectomschrijving
Twee toneelvoorstellingen op zaterdagavond 28 december 2019, uitgevoerd door en voor alle leeftijden. De voorstelling heet “Het geheim van Nieuwjaar”. Hoewel iedereen denkt dat elk oude jaar altijd vervangen wordt door een nieuwjaar, ontdekken twee kinderen dat dit niet zo is. Op oudejaarsavond worden ze door een zwerver gevraagd te helpen bij het maken van het nieuwe jaar, want…..er dreigt gevaar. Komt er toch ook nu een nieuw jaar?

Dit project is bijzonder omdat een toneelgezelschap in een kleine gemeenschap zelf het verhaal, bedenkt, ontwikkelt en uitvoert door ervaren toneelspelers i.c.m. de fantasierijke jeugd. Hierdoor laten we zien dat met zijn allen naar iets toewerken een grote voldoening kan geven voor jong en oud.

Doel van het project
Ter vermaak en ontspanning voor bezoekers van alle leeftijden. Tevens de nog niet actief in toneel zijnde jeugd kennis laten maken met het spelen van een rol binnen een toneelspel. Mensen die al bekend zijn met toneel werken samen met kinderen in een veilige leeromgeving om kennis te maken met een vorm van expressie, uit beelden naar een open publiek in diverse leeftijdsgroepen.

De nog niet actief in toneel zijnde jeugd krijgt de kans kennis te maken met het repeteren voor een toneelstuk waarin ze zelf in de spotlights komen met of zonder tekst. Dit voor een publiek voor alle leeftijden. Ze maken kennis met het plezier wat het voor zichzelf maar ook voor het publiek oplevert als je toneelspeelt en ervaren om te gaan met de “spanning” vooraf.

Omvang
Aantal deelnemers: tussen 7-15
Aantal bezoekers: in totaal 300