30-11-2019

Hond

@Theater Reflex

Theater Activiteitenregeling

Discipline
Theater.

Projectomschrijving en doel van het project
Theater Reflex heeft als doel een voorstelling te maken die mensen/jongeren aanzet tot denken. Daarnaast vindt Theater Reflex het belangrijk een bijdrage te leveren aan de cultuurparticipatie in Roosendaal en omgeving. Daarom maakte het theatergezelschap het stuk ‘Hond’.

Het gaat over Albert, hij is een reclameman die zijn weelderige verslavingen niet meer kan betalen. In een vakantievilla op een eiland in de Middellandse Zee, vraagt hij zijn jeugdvrienden Eef en Roel hem te helpen van zijn dure gewoontes af te komen. Daarvoor zijn zij niet geschikt: Eef leeft al jaren als een sociaal en moreel raadsel. Roel is columnist. Tijdens het gevecht met Alberts verslavingen, blijkt hoe moeilijk het is om meester te worden over het bestaan.

De intentie is om voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling inlichtingen te geven over drugsgebruik en verslaving. Daarom nodigen ze klassen van middelbare scholen in Roosendaal en omgeving uit om de voorstelling te bekijken en is Novadic Kentron aanwezig om voorlichting te geven voorafgaand aan en na afloop van de voorstelling over verslavingen.

Reflex staat bekend om een andere aanpak als het gaat om stukkeuze en uitvoering van het stuk. Niet de kwantiteit van spelen staat bovenaan, maar de kwaliteit. Reflex probeert altijd een eigentijds stuk te vinden waarbij de thematiek herkenbaar en actueel is. De manier waarop de theaterstukken worden neergezet is uniek in
Roosendaal waarbij grote uitdagingen niet uit de weg worden gegaan.

Omvang
Aantal deelnemers: 8
Aantal bezoekers: 210 (Exclusief eventueel scholenbezoek)

Activiteitenregeling
Voor deze voorstelling vroeg het gezelschap via de activiteitenregeling subsidie aan.