01-12-2019

Muziek bij de buren 2019

@Muziek bij de buren Roosendaal

Muziek Activiteitenregeling

Muziek bij de Buren laat zien hoe gastvrij Roosendaal en haar bewoners zijn. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat. Op 2 februari 2020 presenteert Roosendaal in huiskamers door de hele stad wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent.

Projectomschrijving en doel van het project
Zo’n 20 - 25 huiskamers, verdeeld over meerdere wijken, worden omgetoverd tot een intiem podium waar Roosendaalse muzikanten (als solist of ingroepsverband) drie optredens van maximaal 30 minuten geven. Het publiek is – zonder financiële drempels – welkom om te genieten van de muzikaliteit en gastvrijheid van Roosendaal. Met Muziek bij de Buren willen wij lokale – veelal beginnende - muzikanten een laagdrempelig podium bieden en daarmee bijdragen aan hun ontwikkeling. Door deze optredens te organiseren in huiskamers stimuleren wij inwoners om letterlijk de deur voor elkaar open te zetten, daarmee de leefbaarheid binnen de verschillende wijken als het culturele klimaat van de stad te bevorderen.

Omvang
Aantal deelnemers: 120
Aantal bezoekers: 1500

Activiteitenregeling
Het lokale projectteam van Muziek Bij De Buren in Roosendaal (projectleider: Rosalie Verhaaf) deed een aanvraag voor de activiteitenregeling. Deze werd gehonoreerd.