13-12-2019

70’s, 80’s, 90’s and back to the 60’s

@Muziekvereniging De Gilde Zonen

Muziek Voucherregeling

Muziekvereniging De Gilde Zonen | 70’s, 80’s, 90’s and back to the 60’s €880

Discipline
Muziek. Muziekvereniging de Gildezonen is op 23 april 1927 opgericht als onderafdeling van de rooms katholieke Gildenbond en was destijds wat ze een arbeidersvereniging noemden. De repetities waren lange tijd in het Gildenhuis in de Damstraat.

In de 90 jaar dat de vereniging nu bestaat zijn er vanuit de Gildezonen andere clubs/verenigingen ontstaan. Denk hierbij aan o.a. de Trommelaeren van Roosendaal, het Hor, PPT harmonie maar heeft ook een bijdrage aan het Roosendaalse carnaval geleverd middels de Tullepetaone Kapel. Nog steeds zijn er een groot aantal leden die naast de muziekvereniging ook nog lid zijn van een Tullepetoans zeulbandje.

Projectomschrijving
Een gratis concert van opleiding- en a-orkest samen met amateur blazers club de Chevaliers in buurthuis de Bergspil waarbij muziek uit de jaren 60-70-80-90 ’s centraal zal staan en aansluitend Sooz drive-in.

Doel van het project
Om de bewoners van de wijk en daarbuiten kennis te laten maken met de muzikale mogelijkheden voor jong en oud die muziekvereniging de Gildezonen biedt in buurthuis de Bergspil. Hoofdoel is om de bezoekers een gezellige avond te bieden en daarbij ook kennis te laten maken met de muzikale mogelijkheden in de Bergspil die aangeboden worden door muziekvereniging de Gildezonen. En omdat de toegang gratis is hopen we dat de mensen daardoor makkelijker komen kijken.

Omvang
Aantal deelnemers: 70
Aantal bezoekers: 150