20-12-2019

Muzikaal Pionieren in het Vrouwenhof

@Muziekvereniging Roosendaal 

Muziek Voucherregeling

Muziekvereniging Roosendaal  | Muzikaal Pionieren in het Vrouwenhof | €1715

Discipline
Muziek.

Projectomschrijving
In samenwerking met Openluchttheater Vrouwenhof organiseren Muziekvereniging Roosendaal, Scouting Baden Powell en Prinses Irene een middag voor jonge scouts en muzikanten in het teken van avontuur en muziek. In door scouting en MVR opgezette spelvormen wordt een optreden van het Variatieorkest van MVR verwerkt in het teken van Disney met muziek zoals Jungle Book.  Geïnteresseerde jeugd is bijzonder welkom om actief kennis te maken met de hobbies scouting en muziek en kunnen aansluiten.

Doel van het project
Het doel van de activiteit is om verschillende vormen van vermaak en vorming voor kinderen samen te brengen en te laten zien aan een breed publiek in interactie met de Roosendaalse jeugd. Voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek, scouting in een buitenomgeving met veel interactie.

Scouting en muziek zijn belangrijke hobby’s voor een grote groep jongeren. Deze bezigheden vormen de kinderen gedurende een lange tijd van hun jeugd en hebben allebei ook een belangrijke sociale component. Het gebeurt niet vaak dat er ontmoetingen zijn, zeker niet actief zoals in dit project. Daarnaast heeft de overige Roosendaalse jeugd de kans om deze mooie hobby’s te bekijken en actief mee te beleven.

Interactie tussen de jeugd en de organiserende verenigingen is belangrijk. Er is een mix in de activititen, er zullen spelonderdelen zijn waar de jeugd van de scouting, de jeugd van MVR én spontaan aanwezige Roosendaalse jeugd aan deel kan nemen. Bijvoorbeeld;  instrumenten worden gemaakt binnen een spelonderdeel, er komt een workshop halverwege het programma op de dag zelf om zaken eenvoudig in te studeren en bij de finale wordt dit uitgevoerd door de jeugd.

Omvang
Aantal deelnemers: 140
Aantal bezoekers: 100