01-01-2018

Kwaliteitsverdieping concertharmonie met aandacht voor oorsprong Harmoniemuziek

@Muziekvereniging Roosendaal

Muziek Voucherregeling

Muziekvereniging Roosendaal | Kwaliteitsverdieping concertharmonie met aandacht voor oorsprong Harmoniemuziek €2000

Discipline
Muziek. De Concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal is het orkest dat de artistieke uitdagingen opzoekt en continue werkt aan kwaliteitsverbetering van de individuele muzikanten en het orkest als totaliteit.

Projectomschrijving
Twee uitvoeringen, namelijk: een inspiratieconcert op 3 februari 2019 en een uitwisselingsconcert op 7 april 2019 met Alphen. In januari 2019 vierden we 200 jaar Militaire Muziek in Nederland. Onze blaasorkesten in Nederland kennen hun oorsprong in deze militaire functie (op het slagveld). 200 jaar geleden begonnen zeg maar de ontwikkelingen naar het harmonieorkest zoals we dat nu kennen. Adolf Sax heeft hier natuurlijk een belangrijke bijdrage aan geleverd.
Napoleon zette voor het eerst de tamboers ook echt in op het slagveld.

In het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk is er enkele jaren geleden een productie gemaakt met de naam ‘ De laatste Vriend van Napoleon ‘. Lastige partituren die inmiddels smaakvol en goed door Dirk Brosse vermaakt zijn tot een suite. Dat wordt ons richtpunt en thema en inspiratiebron.

Doelstelling van het project:
Nieuwe focus voor concertharmonie na project Roosendaal 750 jaar. Investeren in de eigen vaste leden van het orkest. Aandacht voor nieuwe uitdagingen, sociale cohesie en binden van de betere muzikanten in Roosendaal. Logische kwaliteitsstappen naar uiteindelijk 2021. Naast optredens van het hele orkest maken we een afwisseling met kleinere ensembles uit ons orkest (koper, saxen, klarinetten). We werken samen met professionals. Vooral kruisbestuivingen. Mogelijk gaan we als MVR als enige binnen Roosendaal aandacht geven aan 200 jaar historie blaasmuziek. Relatie met bevrijdingsconcertreeks en KCT in onze gemeente Roosendaal.

Omvang
Aantal deelnemers orkest:  40 tot 50 muzikanten
Aantal bezoekers: per concert tussen 100 en 200.