02-01-2018

Koning Ubu

@De Roosendaalse Comedie

Theater Voucherregeling

De Roosendaalse Comedie | Koning Ubu €750

Discipline
Theater.

Projectomschrijving
Een bewerkt avondvullend toneelstuk op basis van Ubu Roi, geschreven door Alfred Jarry, ook wel bekend als de vader van het surrealistisch theater. Het is een stuk wat bol staat van verwijzingen naar de toneelgeschiedenis, met name naar Mac Beth, Hamlet, The Tempest en andere werken van Shakespeare en andere Franse toneelklassiekers. Dit zorgt voor veel herkenbaarheid bij het publiek.

Doelstelling van het project
Het intensiveren van het culturele milieu in Roosendaal, door toneel dichtbij het publiek te brengen op een ludieke Roosendaalse locatie. Dit wijkt af van het traditioneel toneel in het theater. Bovendien willen wij het publiek kennis laten maken met surrealistisch theater. Zo zal bijvoorbeeld het publiek in het midden van het speelvlak zitten en begeven de acteurs zich om het publiek heen. Wij willen theaterliefhebbers uit Roosendaal en omstreken bereiken, die verrast willen worden op een ludieke locatie waarin totaaltheater wordt getoond. Tevens willen wij met het type theater laagdrempeligheid creëren, waardoor wij ook publiek aanspreken dat niet vanzelfsprekend voor traditioneel theater zal kiezen.

Omvang
Per voorstelling is er ruimte voor maximaal 49 bezoekers. Er zullen 6 voorstellingen gepland worden met een optie op een 7e voorstelling.  Dit doen we wanneer het aantal bezoekers het maximum overschrijdt.