02-01-2018

Zwembadhaar

@Bas Jansen

Film Voucherregeling

Bas Jansen | Zwembadhaar €2000

Discipline
Film

Projectomschrijving
Zwembadhaar is een korte magisch-realistische film over een jonge man in een sociaal isolement. Marvin is op zichzelf aangewezen. Zijn vader is slecht bereikbaar. Ook op momenten waarop het echt nodig is. En hij zit met hoge rekeningen om zijn wereld, het grote huis waar hij in woont, te onderhouden. Omdat de buurtbewoners van alles van hem willen, kiest hij ervoor om iedereen op afstand te houden. Totdat er op een dag een mysterieus meisje met een groot geheim bij hem aanklopt.

Dit meisje, Laura, is een  nieuwsgierig persoon die zelfverzekerdheid uitstraalt maar van binnen een beschamend geheim met zich mee draagt. Dat heeft alles te maken met dat ze zichzelf niet accepteert zoals ze is. Laura leert Marvin zich open te stellen voor de buitenwereld. Marvin leert Laura om haarzelf te waarderen.

Dit is de eerste korte film van Filmmaker Bas Jansen. In het verleden heeft hij wel een aantal korte fictie projecten gedaan maar dit is zijn eerste echte korte film. Overige relevante projecten zijn tientallen muziek video’s en bedrijfsfilms waar hij als regisseur en editor zijn eigen twist aan gegeven heeft. De film wordt opgenomen in het tweede weekend van september. (7-8-9 september). In juni zijn acteurs vanuit heel Nederland naar Roosendaal gekomen voor de castingdag. Alle professionals werken vrijwillig mee aan dit project.

Doel van het project
Het doel is het vermaken van kijkers. Maar ook het bewust maken van het publiek over thema’s als eenzaamheid en isolement. Wij zijn bezig om met Boost Jongerenwerk een programma op te zetten om de film te plaatsen op middelbare scholen. Ons doel is om een aantal workshops op verschillende scholen over eenzaamheid. We zijn op zoek naar een expert op dit gebied om de workshop te verzorgen en de film te gebruiken als conversatiestarter. Met een duur van ongeveer 8 minuten is de film ideaal om een workshop in te leiden. Ook gaan we contact opnemen met organisaties als Groenhuysen voor eventuele verspreiding.

Omvang
Met deze film willen wij zoveel mogelijk mensen bereiken. De film willen  we graag vertonen op filmfestivals en uiteindelijk ook online. We zijn nog aan het onderzoeken welke vertoningsopties er zijn. Denk hierbij aan: bioscopen, schouwburg de Kring en buurthuizen als de Wieken, Bergspil en ’t Dijksteeke. Ook zijn we met jongerenorganisatie Boost bezig om workshops op te zetten die ingeleid worden door deze film.