02-01-2018

Musicalproductie Kruimeltje

@Stichting JONG! Theater

Theater Voucherregeling

Stichting JONG! Theater | Musicalproductie Kruimeltje €2000

Discipline
Theater.

Projectomschrijving
Sinds 2011 maakt JONG! elk jaar een nieuwe musicalproductie in samenwerking met jong theatertalent uit de regio. De producties van JONG! worden volledig in eigen huis ontwikkeld en hebben een uniek en bruisend karakter. Van script en muziek tot de decors en kostuums; alles wordt voor elke voorstelling volledig op maat gemaakt; op maat voor onze zeer gevarieerde groep spelers. Ongeveer dertig enthousiaste spelers worden jaarlijks, aan het begin van de productieperiode geselecteerd en bedeeld met een rol in de voorstelling.

Het maakt binnen JONG! niet uit hoeveel ervaring je hebt of over hoeveel vaardigheden je beschikt; het draait allemaal om de juiste motivatie. Omdat alle JONG! producties op maat worden geschreven, zijn wij in staat om voor ieder uniek individu een passend aandeel in de voorstelling te creëren.

In die afgelopen zeven jaar heeft JONG! het grote geluk gehad om alle deelnemers aan de audities; een uiteindelijke rol aan te kunnen bieden in het stuk. ‘Helaas’ merken wij een sterk groeiende bekendheid van ons gezelschap en moeten wij steeds vaker enthousiaste, jonge mensen afwijzen, omdat er simpelweg niet genoeg plaats is. Daarom heeft het bestuur besloten om vanaf dit seizoen een tweede voorstelling in productie te brengen: één in december (rond de Kerst) en één in juni.

De ‘juni producties’ worden op grote schaal ontwikkeld en hebben een sluitend verdienmodel. Binnen deze constructie hebben wij afspraken gemaakt met verschillende partners waardoor wij financieel onafhankelijk zijn van enig fond of enige subsidie. Voor de aankomende decemberproductie is het echter niet mogelijk om dergelijke afspraken te maken, omdat de voorstelling ‘slechts’ een korte periode te zien is. Toch hebben wij de gróte wens om Kruimeltje (de productie in kwestie) op eenzelfde grootste wijze te presenteren.

Doel van het project
Jonge mensen een podium bieden waar JONG! voor elk (uniek) individu een rol op maat zal creëren. Een rol die past bij de ervaring, ontwikkeling en ambities van onze spelers. Daarnaast hopen wij met deze Kerstproductie in te spelen op de ‘wat-gaan-we-nu-weer-eens-doen-met-de-Kerst’ gedachte van het publiek.

Omvang
Aantal bezoekers: 600