02-03-2018

Stichting Cultuur verbindt Roosendaal zoekt netwerkcoördinator

Begin 2017 heeft gemeente Roosendaal besloten een deel van het cultuurbeleid op afstand te plaatsten en onder te brengen in een onafhankelijke stichting. Met de oprichting van de zelfstandige en onafhankelijke Stichting Cultuur verbindt Roosendaal wordt ook het voortbestaan van Cultuurnetwerk Roosendaal gewaarborgd, dat in 2015 is opgericht. Stichting Cultuur verbindt Roosendaal verrijkt de gemeente Roosendaal door actieve en passieve deelname aan kunst en cultuur te stimuleren en een podium te bieden voor culturele verbinding, samenwerking en vernieuwing. Het bestuur van de nieuwe stichting is op zoek naar een netwerkcoördinator.

Organisatie en taken

Voor de uitvoering van haar missie voert Stichting Cultuur verbindt Roosendaal een eigen meerjarenprogramma uit, dat zich uitkristalliseert in vijf taken: verbinder, expert, aanjager, fondsbeheerder en adviseur. De functie van netwerkcoördinator heeft met name betrekking op de eerste drie taken. Hij of zij zal naar buiten toe het gezicht van de stichting zijn. Niet alleen de verbinding binnen de gemeente Roosendaal is daarbij van belang. Kennis van, participatie én zichtbaarheid in regionale, provinciale en landelijke netwerken zal ook een belangrijke factor zijn.

Profiel en taakomschrijving

Als netwerkcoördinator coördineer je on- en offline community-activiteiten binnen Cultuurnetwerk Roosendaal en geef je vorm aan de realisatie van de doelstellingen van stichting Cultuur verbindt Roosendaal. Je legt verantwoording af aan het bestuur en je informeert en adviseert het bestuur over het beleid.

Het bij elkaar brengen van initiatieven,  mensen en organisaties vormt een groot onderdeel van je takenpakket. Je organiseert en bezoekt bijeenkomsten, kennissessies of andere activiteiten om de community actief te betrekken. Je neemt deel aan het regulier netwerkoverleg namens de stichting.

Je hebt een brede kennis van de culturele sector en je beschikt over een helikopterview. Je vindt het leuk om nieuwe relaties aan te knopen en je weet dit pro-actief te vertalen naar acties. Het is belangrijk dat je zelfstandig je weg vindt in het Roosendaalse.

Je vindt het een uitdaging om juist de verbinding te zoeken tussen bestuurders van amateurkunstorganisaties, kunstprofessionals en culturele- en maatschappelijke instellingen en de overheden.

Een belangrijke taak is het vernieuwen en stroomlijnen van de processen rondom de verschillende subsidieregelingen. Het zorgdragen van adviesbijeenkomsten, ordentelijk administreren en het informeren van aanvragers maken daar deel van uit.

Je bent een persoon die snel kan schakelen en kansen ziet om nieuwe initiatieven samen met het culturele veld verder te brengen.

Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van projectplannen en fondsenwerving en kan het netwerk hierover adviseren.

Je stuurt de freelancemedewerker communicatie aan.

Competenties

  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en je weet wat er leeft in de culturele sector.
  • Je hebt kennis van de belangrijke (culturele) fondsen.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in vergelijkbare werkzaamheden.
  • Je bent ondernemend, flexibel, pro-actief, resultaat- en servicegericht.
  • Je bent een netwerker en weet mensen en organisaties te verbinden.
  • Je communiceert helder en open en je hebt oog voor diverse belangen.

Wat hebben wij jou te bieden

In aanvang een aanstelling voor 20 uur per week voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling, salarisindicatie schaal 9 BBRA en een creatieve werkomgeving waarin je deel uitmaakt van een interessant cultureel netwerk.

Stuur je CV met sollicitatiebrief naar Katja.neurink@gmail.com. Sluitingsdatum 2 april. De gesprekken vinden plaats in de week van 9 april. Bellen met Katja voor meer informatie kan ook: 06-46270135.