16-03-2018

Dit zijn wij en dit zijn onze plannen

Deelnemers van het culturele netwerk en andere geïnteresseerden waren woensdagavond 14 maart samen in De Kring om kennis te maken met het bestuur van de nieuwe Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal en met hun plannen. De stichting heeft zich als missie gesteld gemeente Roosendaal te verrijken door actieve en passieve deelname aan kunst en cultuur te stimuleren en een podium te bieden voor culturele verbinding, samenwerking en vernieuwing. Het bestuur hanteert bij de uitvoering van zijn taak vier kernwaarden: onafhankelijkheid, transparantie, verbindend en zichtbaarheid.

Het bestuur van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal bestaat uit (v.l.n.r. Kees Jongmans, Katja Neurink, Marijn ten Harmsen van der Beek en Judith Ensel. Zij presenteerden woensdagavond hun doelstellingen en taken en de profielschets van de netwerkcoördinator die momenteel wordt gezocht. Dit en meer staat beschreven in de te downloaden notitie Mission Statement van de stichting.

Manifest Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal

Via een manifest richtte de stichting zich op de informateur, het nieuwe college en uiteraard de nieuwe wethouder cultuur. In het manifest legt de stichting hen een aantal aandachtspunten voor en geven aan uit te kijken naar de vruchtbare nieuwe manier van samenwerken in Roosendaal. "U ziet, wij hebben heel wat noten op onze zang. Dat mag natuurlijk geen verrassing zijn, want u heeft ons expliciet gevraagd die noten te zingen. Wij doen dat, gesteund door de wetenschap van een divers, levendig en actief cultureel netwerk in Roosendaal, met overtuiging."

Het manifest is hier te downloaden. 

Wilt u reageren op tekst?

Dat kan tot zondag 25 maart via contact@cultuurnetwerkroosendaal.nl.

Van de avond is een schriftelijk verslag gemaakt dat is te downloaden.

[Foto's: Christian Traets Fotografie, Roosendaal]

Foto's

Dit zijn wij en dit zijn onze plannen

Er zijn nog véél meer foto’s gemaakt...

Bekijk het album