10-05-2018

Maak kennis met netwerkcoördinator Carlijn de Bot

Carlijn de Bot gaat vanaf 1 juli verder vormgeven aan de realisatie van de doelstellingen van stichting Cultuur Verbindt Roosendaal. In de functie van netwerkcoördinator brengt zij initiatieven, mensen en organisaties dichter bij elkaar. Daarnaast gaat Carlijn een grote rol spelen in het stroomlijnen van de processen rondom de drie subsidieregelingen van Cultuurfonds Roosendaal.

Carlijn de Bot is een gedreven professional die de afgelopen zeven jaar heeft gewerkt bij Kunstbalie, het expertisecentrum voor cultuureducatie, amateurkunst en community art in Noord-Brabant. Kunstbalie biedt advies, verbindt organisaties en sectoren met elkaar en ondersteunt projecten met kennis en financiële middelen. Carlijn: “Door mijn werkzaamheden bij Kunstbalie heb ik een goed overzicht op wat er binnen de provincie speelt in onze sector. Cultuurnetwerk Roosendaal trok daarbij in het bijzonder mijn aandacht. De wijze waarop Cultuurnetwerk Roosendaal een participatief traject met burgers, verenigingen en instellingen heeft doorlopen, inspireert mij en ik wil die lijn graag doorzetten”.

Carlijn is haar loopbaan gestart bij de gemeente Roosendaal en kijkt daar met veel plezier op terug. “Tijdens mijn studie had ik al stage gelopen bij de gemeente en heb toen onder begeleiding meegedraaid in het bestuur van de Stichting 200 jaar stadsrechten en Roosendaals Treffen mede georganiseerd. Het was een ontzettend leerzame periode waaraan ik mooie herinneringen beleef, interessante mensen heb ontmoet en mooie initiatieven heb zien ontstaan.” Na haar studie is Carlijn eerst werkzaam geweest bij gemeente Bergen op Zoom, daarna bij gemeente Roosendaal en tot slot bij Kunstbalie.

"Cultuur verbindt op vele manieren”

In haar vrije tijd is Carlijn muzikant: “Ik speel hobo en alt-hobo in verschillende projecten en orkesten in allerlei vormen en maten. Met professionals en/of amateurs, in een gymzaal of in het theater. Ik heb er gespeeld en ontzettend veel mensen en organisaties daardoor ontmoet. Geweldig ook om te zien dat ik het al overbreng op mijn dochtertje van bijna twee die met haar eigengemaakt duplo-hobo staat mee te toeteren. We hebben geen woorden nodig, we verstaan elkaar. Cultuur verbindt op vele manieren.”