03-09-2018

Nishant Bhola, World of Dance ontvangt als eerste subsidie uit de Makersregeling

Nishant Bhola, World of Dance ontvangt voor zijn Talentontwikkelingsproject 10.000 euro via de Makersregeling. Positief hoe Nishant met open vizier wil werken aan zijn eigen ontwikkeling als professionele maker en hoe hij gebruik maakt van zijn lokale netwerk en draagvlak heeft gecreeërd.

Door de keuze van World of Dance om zich als professioneel gezelschap te vestigen in Roosendaal, een middelgrote gemeente waar nog geen professioneel dansgezelschap aanwezig is, is er een kansrijke mogelijkheid ontstaan om gevorderde amateurdansers van verschillende dansscholen de kans te geven om op diverse wijzen met professioneel dansaanbod in aanraking te komen. Door met professionals te werken worden zij gestimuleerd hun eigen talent verder te ontwikkelen en kunnen zij ervaren hoe het is om onderdeel te zijn van een professionele dansproductie. Deze beleving, dansen met professionals en hiermee optreden voor publiek, daagt hen uit en prikkelt hen om het kansrijke amateurdansveld in Roosendaal verder te verstevigen.

Naast de waarde voor de amateurdanser en het amateur dansveld in Roosendaal zelf, is het ook voor World of Dance een grote meerwaarde om met amateurs te werken. Inbreng van amateurs in het creatieve en artistieke proces van het gezelschap is interessant en biedt nieuwe inzichten. Daarnaast wil World of Dance zich ook ontwikkelen in educatief opzicht door projecten aan te bieden voor het primair en voortgezet onderwijs in de gemeente  Roosendaal. Door te werken met amateurs krijgt het gezelschap ook de mogelijkheid te ontdekken hoe het werkproces met deze doelgroep eruit ziet.

Wil jij je project ook mogelijk maken via de Makersregeling. Bekijk de voorwaarden en doe aan een aanvraag voor de Makersregeling. Van te voren even sparren of op zoek naar advies? Dat kan. Neem contact op met de netwerkcoördinator Carlijn de Bot via carlijndebot@cultuurverbindtroosendaal.nl of 06 40 678 086.