01-04-2019

Wij verwelkomen Frank de Jong bij de Adviescommissie

Vanaf april 2019 adviseert Frank de Jong het bestuur van Cultuur Verbindt Roosendaal voor de Makers en Activiteitenregeling. Frank, Welkom!

Frank de Jong begon op 7-jarige leeftijd met zijn muziekstudie. Na de muziekschool en verschillende amateurorkesten te hebben doorlopen, studeerde hij slagwerk - docerend en uitvoerend musicus - aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daarnaast studeerde hij aan hetzelfde instituut docerend musicus HaFa-Directie.

Zijn directiestudie zette Frank voort aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waarvoor hij in maart 1998 met de Marinierskapel der Koninklijke Marine met lof slaagde. Ook studeerde Frank aan het Sweelinck Conservatorium bijvak saxofoon en trombone.

Naast zijn conservatoriumstudies studeerde Frank Beleid- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en aan hetzelfde instituut de opleiding Recht en Management. Tussen 1989 tot 1995 was Frank als slagwerker/paukenist verbonden aan het Europees Jeugdharmonieorkest en als remplaçant aan de Opera voor Vlaanderen, Het Zeeuws Orkest, De Johan Willem Friso Kapel, De Koninklijke militaire kapel en het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht. Vanaf 1995 tot 2001 was Frank werkzaam als paukenist/slagwerker bij het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht en De Koninklijke militaire kapel.

Momenteel dirigeert Frank de Jong verschillende hafabra-orkesten en slagwerkensembles. Hij heeft hiermee op verschillende concoursen tal van eerste prijzen gewonnen, met als hoogtepunt een gouden medaille op het Wereld Muziekconcours  te Kerkrade in 1997 en 2017. Tijdens het Wereld Muziekconcours 1997 te Kerkrade was Frank een van de geselecteerde deelnemers aan het wereldkampioenschap dirigeren.  Naast zijn activiteiten als dirigent was Frank van 1992 tot en met 1994 directeur van muziekschool De Westhoek en van 2001 tot en met 2005 Hoofd beleid en organisatie aan kunstinstelling Amadeus te Halderberge/Moerdijk.

Momenteel is Frank werkzaam als Senior Adviseur Kunstbeoefening aan provinciaal instituut Kunstloc Brabant, gecommitteerde voor de landelijke muziekexamens, en landelijk jurylid concertwedstrijden voor slagwerkensembles namens de KNMO. Verder is Frank docent directie Slagwerkensembles aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Als bestuurslid is Frank verbonden aan de BVO en het RIC. 

Onze volledige adviescommissie:

Willem Reijnders (voorzitter)
Josephine Voets
Joosje Duindam
Patrick van Berkel
Frank de Jong