01-01-2021

Katja en Bjorn nemen afscheid

Katja Neurink:

Zelfs toen onze stichting nog niet bestond voor de buitenwereld, speelde Katja al een rol in wat later Cultuur Verbindt Roosendaal zou worden. Zij heeft bijgedragen aan de vormgeving en dus mede bepaald hoe de stichting eruit zou gaan zien en welke koers zij zou gaan varen. 

Toen Cultuur Verbindt Roosendaal eenmaal was opgericht, nam Katja de positie in van secretaris in het bestuur. Katja zegt: "Ik heb CVR zien groeien naar een professionele organisatie die de cultuur in Roosendaal ondersteunt." 

Katja heeft haar rol als bestuurslid per 1 januari neergelegd. Katja, dankjewel voor de jaren waarin je hebt meegewerkt aan het oprichten en uitrollen van Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal!

 

Bjorn Rommens:

"Als het jongste bestuurslid keek ik tijdens de discussies vooral naar dat jongerenperspectief. Wordt er genoeg aandacht besteed aan (toegankelijke) cultuur voor jongeren en hebben de jonge makers net zoveel toegang tot de middelen in Roosendaal als de volwassen makers? Het doet mij dan ook veel deugd dat er in mijn (korte) periode als bestuurslid gestart is met de speerpunten Jongeren en Diversiteit binnen de uitvoerende tak van Cultuur Verbindt Roosendaal (CVR). De eerste stappen zijn gemaakt: samenwerkingen aangaande (beleids)input met jonge makers zijn een feit, jonge makers weten CVR te vinden voor hulp met hun culturele ideeën en het aanvragen van subsidies en de visie binnen het bestuur heeft ook weer een frisse wind gehad.

'De jongeren hebben de toekomst' wordt er weleens gezegd en vaak liggen er vele mogelijkheden en kansen open voor jongeren om aan te pakken. Ook ik heb de kans gekregen om de stem van jongeren op een andere manier in Roosendaal tot uiting te kunnen brengen en ik kijk daar dan ook heel erg naar uit!"

Bjorn heeft zijn rol van bestuurslid per 1 januari neergelegd en zal tijdens de raadsvergadering van 27 januari officieel aangesteld worden als burgerraadslid. Bjorn, dankjewel voor je inzet, we komen elkaar vast nog tegen in Roosendaal!