29-11-2021

Dit was de eerste Pitchnight

Cultuur Verbindt Roosendaal organiseerde maandagavond de allereerste Pitchnight, een evenement waarbij je geen uitgebreide aanvraag hoeft in te dienen, maar je project in je eigen woorden kan pitchen. Fotografe Mellanie Sharon won € 2.000 om met haar project, het organiseren van een foto-expositie op een bijzondere locatie, aan de slag te gaan.

Beginnende en/of jonge makers in de culturele sector weten de weg naar het subsidie landschap meestal (nog) niet te vinden. Het papierwerk, uitgebreide aanvragen en begrotingen schrikken soms af. Daarom bedachten de studenten Eventmanagement van de Associate Degrees Academie in opdracht van Cultuur Verbindt Roosendaal een evenement dat de drempel voor jonge makers moet verlagen: de Pitchnight!

Na een ludieke introductie van de presentatoren, theaterduo Sebas & Wes, pitchten de deelnemers aan de Pitchnight hun ideeën: van foto-expositie tot romcom en literaire avond. De jury, die bestond uit Isa de Jong (fotografe), Simone Kort (programmeur bij Theater de Kring), Jens Rijsdijk (regisseur) en Marcia Smeding (artistiek leider bij MBO Dans), werden enthousiast van alle gepitchte ideeën, maar kozen na overleg voor het project van Mellanie: “In het project van Mellanie komen verschillende werelden samen. Zij wilt als inspiratiebron fungeren voor jongeren in Roosendaal die, net als toen zij jonger was, op zoek zijn naar hiphopcultuur en streetculture. Haar eigenheid, netwerk en artistieke kwaliteit zijn, ons inziens, inspirerend en van toegevoegde waarde voor Roosendaal.”

Winnares Mellanie: “Exposities zoals deze vind je bijna niet in Roosendaal, terwijl ik zelf weet dat er hier meer creatievelingen rondlopen en dit stukje missen. Not from Rotterdam wordt een expositie/foto serie geïnspireerd door de hiphop/street cultuur, mijn leven als creative in Rotterdam en het verschil tussen Rotterdam en Roosendaal. Ik wil een nieuwe inspiratiebron zijn voor jongeren zoals ik.”

Heb jij ook een tof idee dat je wilt komen pitchen? De volgende Pitchavond staat gepland op donderdag 2 juni, hou de Facebook- en Instagram-pagina van Cultuur Verbindt Roosendaal in de gaten voor meer informatie!